Om oss

Atmosfären

Matbruket Värmlands museum är platsen för Värmlands alla matälskare. I en unik kulturell miljö, designad matsal och framförallt ett kockteam av högsta nivå skapar precis den upplevelse du är värd. För att få ut mesta möjliga av ditt besök har vi skapat mindre rätter där du gärna väljer några fler och kanske delar med dina vänner. Plocka, ät, smaka, skratta, skåla. Det blir en kväll av Fun Dining.
tva-kockar
bgr-odling

Vår matfilosofi

Svensk nyfikenhet med värmländsk finess – så lyder vår filosofi. Här serveras modern och genuin mat i en kulturell miljö. Här blir måltiden en upplevelse. Vi jobbar med de bästa råvarorna och alltid i säsong. En bra magkänsla hos oss skapar detsamma hos dig.
På Matbruket serveras endast utvalda råvaror från välkända leverantörer, både från Värmland men även från andra leverantörer som vi haft långa samarbete med och som kan garantera den kvalitet som vi önskar.

Niklas Pettersson

Krögare & ägare

Niklas Pettersson är matkonstnären med många grytor kokandes samtidigt. Med en bred erfarenhet från restauranger, evenemang, bröllop och catering attraherar han de bästa medarbetarna Värmland har att erbjuda inom gastronomi. Idag driver Niklas Matbruket i Värmlands museum samt Matbruket Borgviks gård.

Niklas har arrangerat flera matevent runt om i landet med gästspel av bland andra världsmästaren i Gastronomi Terje Ness, Leif Mannerström, Stefan Holmström, Marcus Aujulay och Melker Andersson.